Heldre på langtur over vidda

Dronning Sonjas Honnørmarsj

I vår la 11 staute karer ut på en ekspedisjon fra Hardanger i vest til Slottet i øst. Utstyrt med Heldre fra topp til tå, gikk turen over vill norsk vidde i mer enn 300 kilometer.

Turen med det klingende navnet «Dronning Sonjas Honnørmarsj» gikk fra Lofthus i Hardanger, over fjellet og helt frem til Slottet. Målet var å overrekke gaver, og en personlig invitasjon til Hardanger Musikkfest, til dronning Sonja.

Turfølget var kledd opp i Heldres nye kolleksjon «Jan Mayen», en kolleksjon inspirert av norske eventyrere og oppdagere.

Se hele ruten her: https://map.racetracker.no/?race=honnormarsj

Egen styling

De elleve karene gikk alle i den hvite varianten av kolleksjonen, men hadde selv foretatt en del egen "styling".

På ryggen hadde de limt på en kopi av det ikoniske Tidemand og Gude-maleriet «Brudeferd i Hardanger». Lårene ble pyntet med tradisjonsrik Hardanger-saum, og på venstre skulder ble det sydd på et norsk flagg.

Til Nrk sier reisefølget at pynten ble lagt til «… i håp om å sjarmere dronninga.»

langtur over vidda

Fikk snakke med Sonja

Den opprinnelige planen var at turfølget skulle få komme på en audiens med Hennes Majestet Dronningen, men på grunn av smittesituasjonen i hovedstaden lot dette seg ikke gjennomføre. I stedet måtte møtet løses med digitale hjelpemidler. Dronningen kunne fortelle at hun spent hadde fulgt med på internett, der gutta har lagt ut oppdateringer underveis på turen. Dronningen fortalte videre at hun var meget imponert over stå-på-viljen og oppfinnsomheten til de elleve turkameratene.

turfølget ankommet slottet

Deltagere

De elleve som var med på turen er: Arne Lunestad, Asgaut Valland, Terje Langeland, Bjørnar Fykse, Knut Skinnes, Are Opstad Sæbø, Eirik Sæbø Nilsen, Kjartan Bergsvåg, Morten Laupsa-Borge, Odd Arne Botnen og Arne-Kristian Glück-Teigland.

Copyright © Elements Production AS