Vedlikehold av Heldre produkter

For å ta vare på din Heldre-plagg på best mulig måte, må du alltid følge vaskeinstruksjonene tilknyttet plagget.

Ull

Ullplagg skal vaskes med vaskemiddel beregnet for ull og silke.
Følg vaskeanvisningen og merk at ullplagg av tykkere kvalitet ikke bør sentrifugeres (Max 400 omdreininger)
Når ull blir vått, reiser ullfibrene seg. For å forebygge nupping bør man derfor alltid vaske ull på retten for å fjerne overflødige fibre og tørke med innsiden ut.

Nupper ullen seg?

Da er nok du er person som utstråler mye varme. Er du varm, så reiser ullfiberen seg. Ull sin oppgave er å temperatur regulere. Den løfter seg når du blir varm for å slippe til luft og hjelpe til med nedkjøling. Et ullfiber som står opp er mye mer utsatt for å bli løsnet fra tråden nupper kan oppstå.


DUN

Les alltid vaskeanvisningen og hva som gjelder for ditt plagg.

  1. Aller først – vurder om du absolutt må vaske dunjakken din, eller om det holder å punkt vaske eventuelle flekker på krage og ermer. Vask sliter på plagget.
  2. Les og følg vaskeanvisningen, særlig når det gjelder vasketemperatur.
  3. Bruk et skånsomt vaskemiddel for å beskytte dunens varmeegenskaper. Vaskemidler for ull er fine. Unngå skyllemiddel.
  4. Lukk glidelåser og borrelåser.
  5. Husk å ta av pelsen om du har pelskant på hetten. Om den trenger rengjøring bør den leveres på et renseri.
  6. Dunjakken må tørkes fort etter vask for å unngå at dunen klumper seg og begynner å lukte. Bruk tørketrommel kun dersom dette er anbefalt for din jakke. Legg inni to til tre tennisballer sammen med jakken under tørkeprosessen for å oppnå det beste resultatet. Prøv å løsne på klumper underveis. Åpne maskinen, og rens filter flere ganger slik at kondens i trommelen slippes ut. Tennisballene har også en tendens til å snike seg inn i armene; da må de slippes fri.
    Obs: Plagget må være helt tørt, slik at dunen har fått spensten sin tilbake før tørkeprosessen avsluttes. Dersom jakken fremdeles er flat eller dunen klumper, har ikke plagget tørket lenge nok.
    Skal plagget oppbevares over lengre tid, bør det henge fritt, for at dunen skal beholde sin spenst.

Vask av impregnerte plagg

FØR VASK: Lukk alle glidelåser, utenom på lommer. Alle snorstramminger løsnes og velcroer lukkes.
VASK: Følg plaggets vaskeanvisning. Vi anbefaler å gni inn vanskelige flekker med vaskemiddel før vask. Skyll gjerne plagget 2 ganger for å fjerne eventuelle såperester. Så sant det er mulig bør du bruke et rengjøringsmiddel beregnet på tekniske stoffer. Vi anbefaler Storm wash in cleaner. Flytende mildt syntetisk vaskemiddel kan også benyttes. Bruk aldri pulver.

IMPREGNERING: Vi anbefaler å impregnere etter hver vask, eller ved behov. Når plagget er vasket, ta det ut av vaskemaskinen og rist av overflødig vann. Heng opp det fuktige plagget og spray jevnt over hele ytterstoffet. Fokuser på slite områder. Plagget kan også impregneres med egnet impregnering som vaskes inn. Vi anbefaler Storm Proofer wash in eller Storm Proofer spray on. Før plagget tørkes, vreng plagget slik at mest mulig av impregneringen tas opp i ytterstoffet.

TØRK: Plagget tørkes i tørketrommel så sant det er anbefalt for det aktuelle plagget, da varme aktiverer de vanntette egenskapene. Eventuelt kan plagget strykes på lav temperatur med et klede mellom.

 

OBS: Etter at nye regler for bruk av plast og Ftalater trådte i kraft er det ikke lenger lov å bruke de vannavisende stoffene i ytterlaget ("plaststoff") som tidligere ble brukt på vanntette plagg.
Dette fører til at hvis du er uheldig og får solkrem, olje, fett el. på ytterstoff, kan det trenge igjennom membranen og jakken vil ikke lenger være vanntett. Det er derfor viktigere enn før med etterbehandling av alle skallplagg- les impregnering. Du kan med fordel også impregnere plagget ekstra før du tar det i bruk.

Copyright © Elements Production AS